ESPORT

La Roca del Vallès compta amb un nodrit i dinàmic teixit associatiu esportiu que treballa diàriament en la promoció de l’activitat física, en la formació d’esportistes i persones i en la difusió dels valors inherents a l’esport entre tots els grups d’edat. En l’àmbit del lleure, la ubicació privilegiada del municipi incentiva la pràctica d’activitats a l’aire lliure per a totes les edats i l’impuls d’esdeveniments de competició de primer nivell que aglutinen un gran nombre de seguidors al darrere. L’handbol, el futbol, el bàsquet, la gimnàstica i una gran varietat de mmodalitats esportives, així com unes instal·lacions de primer nivell per a la pràctica esportiva, complementen l’ampli programa de propostes que els veïns i veïnes i visitants poden gaudir al Centre Esportiu Municipal i en els diferents equipaments de la vila.

El nostre municipi recull, dins de l’àmbit esportiu, una riquesa considerable en l’oferta de l’activitat física, tant en la relació esport-lleure com la relació esport-competició.

En l’àmbit de l’esport lleure i ajuda moltíssim la situació, a nivell territorial, del nostre municipi on els accidents geogràfics com el Parc de la Serralada Litoral i la Llera del Riu Mogent són espais naturals que, per si sols, incentiven la pràctica de l’activitat física a persones de diferents franges d’edat. Un clar exponent, i a l’hora referent en el nostre municipi, és la tradicional Pedalada Popular en BTT anomenda “La Prehistòrica” on cada 2on diumege del mes de novembre obra les portes del municipi a més 2500 participants, disposats a fer esport i conèixer, de retruc, aquests espais naturals.

Part de les setze entitats esportives del municipi faciliten, en bona part, les espectatives de l’esport-competició. mitjançant modalitats esportives com l’handbol, futbol, bàsquet … entre d’altres. Aquests esports es practiquen, en bona part, en els equipaments esportius municipals.

Des del Servei d’Esports s’ofereixen activitats que fomenten la pràctica esportiva per la millora de la salut i la qualitat de vida.

Esdeveniments esportius

ACTIVITATS DESTACADES DURANT L’ANY DE CARÀCTER PUNTUAL.
Gener: (últim diumenge de gener) Cros Escolar Comarcal en el Circuit de runing permanent situat al sector de Can Borrell.
Març: (Últim diumenge de març) Mitja Marató Montornés-Montmeló-Vilanova-La Roca.
Maig: (3r diumenge de maig) Marxa de la Creu de La Torreta
Juny: (1r cap de setmana juny) Festa de l’Esport.
(4t diumenge de juny) Cursa de Fons
Juliol: (últim dissabte de juliol) Caminada Nocturana “Nit de les Bruixes”
Setembre: (2on diumege setembre) Baixada de Carretons
(3r diumenge de setembre) Marxa de La Roca
Novembre: (3r dimenge novembre) Pedalada Popular en BTT “Prehistòrica”
Desembre: (2on diumenge de desembre) Marxa Solidària en Benefici de la “Marató de TV3”

ACTIVITATS DESTACADES DURANT L’ANY DE CARÀCTER CONTINUAT.
Octubre a Juny: Cursos de gimnàstica de manteiniment i ioga per a persones adultes.
Tot l’any: Activitats esportives dirigides contemplades en l’oferta esportiva del CEM (Centre Esportiu Municipal)
Les ofertades per l’esport federat de les diferents entitats esportives del municipi.