Ingredients
1 i 1/2 ceba
2 grans d’ all
Un trosset de pebrot vermell
1/2 pastilla de brou de verdures
2 calls de cansalada viada fumada ( bacó )
200 gr. de col
7 cullerades de llet
4 cullerades de farina
Un pessica de sal
Julivert al gust
PER EMPANAR:
1 ou amb rajolí de llet i pa ratllat
Pas a pas
En una wok ( o paella ) posem un raig generós d’ oli d’ oliva i encenem el foc.
Piquem ( a la picadora ) la ceba, els alls i el pebrot vermell fins que quedi finet. Afegim la pastilla de brou i ho posem a sofregir a foc mig fins que la ceba canviï de color.
Piquem la col, la cansalada i el julivert també a la picadora i ho afegim a la wok. Estarà a punt quan els mini trossets de col estiguin tous.
Llavors, tirem la llet i remenem amb una paleta i, poc a poc, afegim la farina, cullerada a cullerada, esperant que s’ integri a la massa abans d’ afegir-ne més. La farina que s’ indica als ingredients és orientativa, així que pot variar segons faci falta. Per saber-ho, agafem una mica de la massa i es pot formar la croqueta, ja no hi cal més farina.
Deixem reposar la massa 15 minuts abans de formar les croquetes i arrebossar. En aquest punt, es poden guardar i congelar, si es desitja.
Fregir fins que es dorin.
Ja es pot emplatar