Es tallen les fulles de la col i es treu la tija del mig de la fulla, es renten bé, es posa aigua a bullir i quan bulli s’hi posen les fulles senceres i una mica de sal.
Es deixa coure uns 6 minuts més o menys. S’ha de deixar una mica crua.
Quan estigui cuita es treu i es posen en una escorredora i es deixen refredar. Es reserva l’aigua.
Quan la col sigui ben freda s’agafa una porció amb les mans i s’apreta fins que hagi tret tota l’aigua. Es forma una croqueta i repetim l’operació amb totes les altres fulles. Es guarden en un plat.
Salpebrem el llom i l’enfarinem. Posem una paella al foc amb oli i quan sigui una mica calent es fregeix el llom una mica ja que després s’acabarà de coure a la cassola amb la col.
Un cop el llom està fregit, el col.loquem en una cassola.
Agafem els farcellets de col i el passem per farina blanca i els fregim. Un cop fregits s’afegeixen a la cassola amb el llom.
Es fa una picada amb un gra d’all si és gros o dos si són petits. S’hi afegeixen dues cullerades soperes de farina blanca i una mica d’aigua de bullir la col. Es remena tot fins que la farina quedi desfeta. S’afegeix a la cassola.
S’agafa aigua de bullir la col i s’afegeix a la cassola fins que cobreixi la carn.
Es deixa coure més o menys 10 minuts i es va remenant una mica perquè no s’enganxi. Si convé s’hi pot posar més aigua.