Ingredients – 6 persones –
1 kg. de llom de porc tallat a filets gruixuts (un dit)
1 col arrissada
2 cebes grans
3 tomàquets de ram
Sobrassada tallada a trossets petits
Botifarró tallat a trossets petits
80 grams de panses
50 grams de pinyons
Aigua
Oli d’oliva
Sal i pebre
Pas a Pas
Separem les fulles de col, procurant que no es trenquin, les rentem bé i les escaldem lleugerament en aigua bullint amb sal, amb un o dos minuts n’hi ha prou, perquè després s’acabaran de fer.
Les traiem amb compte i lles posem a escórrer sobre un drap de cuina. Els traiem el tronc més fibrós i les reservem.
Salpebrem els filets de llom i els daurem lleugerament en una cassola fonda amb oli, just perquè perdi l’aigua. Ho reservem.
Agafem un full de col, posem un filet de carn al centre, sobre aquest filet repartim uns trossets de botifarró i sobrassada, fem un paquetet amb la col i el subjectem amb un escuradents.
Piquem la ceba i el tomàquet petits. A la mateixa cassola en què hem passat el llom daurem la ceba a foc lent, si és necessari afegim una mica més doli. Quan estigui daurada, afegim el tomàquet i deixem fins que es faci un sofregit ben fet. Salpebrem, hi afegim una mica d’aigua i ho deixem bullir una mica perquè quedi tot unit.
Afegim les panses, els pinyons i, amb compte que no es trenquin, els paquetets de col (els col·loquem estrets els uns contra els altres i així es trencaran menys). Afegim una mica més d’aigua, val més fer-ho a poc a poc doncs els paquetets no han de quedar coberts del tot. Deixem bullir a foc mig, que faci xup-xup, fins que la col estigui tendra i es formi una salseta espessa.
Ja es pot emplatar
Servim calent