Ingredients – 4 racions –
1 col sencera
500 gr. de barreja de carn picada ( porc i vedella )
400 gr. d’ arròs blanc
400 ml. de tomàquet fregit
2 cullerades soperes de tomàquet concentrat
1 ceba gran
200 gr. de farina
Oli d’ oliva
4 fulles de llorer
4 boletes de pebre anglesa ( pebre de jamaica )
1/2 pastilla d’ avecrem
Nata de cuinar ( opcional )
Sal i pebre al gust
Anet fresc
Pas a Pas
Treure la part dura de la col i posar-la a bullir amb sal uns 45 minuts o fins que les fulles se separin i siguin toves.
Escòrrer i deixar refredar.
Picar la ceba, sofregir-la ben daurada i reservar.
Bullir l’ arròs i reservar-lo ben escorregut.
Barrejar, en un bol, la carn picada i l’ arròs, la ceba, sal, pebre i una cullerada sopera d’ anet frec.
Deixar-ho reposant 1 h. a la nevera.
Passat aquest temps, posar les fulles de col sobre un drap de cuina, farcir-les i tancar-les fent un rotllet ( com un caneló ).
Arrebosar en farina, fregir i retirar.
A l’ oli sobrant, posar-hi de nou els rotllets de col, les salses de tomàquet, les fulles de llorer i el pebre de Jamaica. També s’ hi afegeix aigua calenta perquè ho cobreixi tot.
Cuinar-ho a foc baix durant 1 h i 45 minuts.
Retirar els rotllets amb molt de compte i espessar la salsa amb una mica de farina o nata de cuinar ( opcional ).
Ja es pot emplatar
Smacznego! Bon profit!