4es JORNADES DEL PATRIMONI ETNOLÒGIC · LA MEMÒRIA POPULAR

El 9 i 10 de novembre el municipi serà la seu d’aquest esdeveniment impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat i que enguany girarà entorn del memorialisme popular.

En el marc de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i del 20è aniversari de l’Arxiu de la Memòria Popular i del Premi Romà Planas i Miró de memorials populars, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya impulsarà el proper mes de novembre la quarta edició de les Jornades Nacionals de Patrimoni Etnològic.

Enguany, el cicle girarà entorn del memorialisme popular i se celebrarà a la Roca del Vallès els dies 9 i 10 de novembre en col·laboració amb l’Ajuntament, l’Arxiu de la Memòria Popular de la Roca del Vallès, i les entitats Associació el Llibre de la Vida, L’Arada Creativitat Social i Univers d’Històries d’Europa al Món.

Així, al llarg de dos dies, el Centre Cultural de la Roca del Vallès acollirà un ampli programa d’activitats relacionades amb la recerca, la documentació, la difusió i la conservació de la memòria popular. Aquestes jornades, doncs, volen reflexionar sobre aquest fenomen, molt estès a Catalunya en diferents formes, però sobre el qual s’ha vessat poca reflexió. Per tot plegat, es donarà veu a experiències diverses, amb interessos distints i metodologies vàries, però que tenen totes en comú la recollida i l’anàlisi del testimoni personal.

El projecte està estructurat en tres grans blocs: “la gestió de la memòria popular”, “comunitats locals i memòria”, i “la dimensió personal de la memòria”; i està adreçat a perfils diversos: antropòlegs, historiadors, dinamitzadors comunitaris, psicòlegs, arxivers, i en general a tothom interessat en les formes de vida i la història propera.

Les jornades es realitzaran a portes obertes, l’entrada és gratuïta i només cal fer una inscripció prèvia perquè l’aforament és limitat.

 

Descarrega el programa en pdf